Boltovi električni romobili iznajmljuju se i u Splitu

Najam električnih romobila putem taksi mobilne aplikacije Bolt potiho je pokrenut ovih dana u Splitu

Sandro Vrbanus utorak, 24. prosinca 2019. u 18:45

Nakon mnogih gradova diljem Europe, samo je bilo pitanje kada će se nešto takvoga pojaviti i u Hrvatskoj – i eto, dočekali smo da i našim ulicama voze električni romobili za kratkoročni najam.

Nekoliko romobila na splitskim ulicama
Nekoliko romobila na splitskim ulicama

Korisnici aplikacije za alternativni taksi prijevoz Bolt u Splitu su primijetili da im je kroz istu aplikaciju dostupno i unajmljivanje električnih romobila. Ova usluga postoji već u mnogim gradovima Europe pod okriljem Ubera i Bolta, a sada je stigla i u Hrvatsku.

Prvi romobili, kažu Splićani na Redditu, pojavili su se u gradu koji se baš ne može pohvaliti biciklističkim stazama. Međutim, tu su ipak nešto veće pješačke zone, a podsjećamo, po hrvatskim propisima električni romobili i dalje se smatraju pješacima i dozvoljeno im je kretanje tek pločnicima i pješačkim zonama.

Boltove romobile u Splitu se može unajmiti po cijeni starta od 4 kune, te dodatne jedne kune po minuti vožnje.

Na stranicama Bolta za Hrvatsku i dalje nema niti riječi o novoj usluzi, no tu je poziv za partnere. Prema njemu, svatko tko želi u svojem gradu upravljati flotom romobila može se javiti ovoj kompaniji i pokrenuti uslugu s njima u suradnji. Ne bi stoga trebalo čuditi ako zeleni romobili uskoro osvanu i na ulicama ostalih gradova u kojima su Boltovi taksiji kod nas prisutni – Zagrebu, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Zadru i Šibeniku.