Segway izradio S-Pod, osobno prijevozno sredstvo sasvim nove kategorije

Rijetkost je u današnje vrijeme vidjeti da netko izradi proizvod koji je toliko drugačiji da otvara potpuno novu kategoriju koja nema čak niti naziv. Segwayu je to, čini se, uspjelo

Sandro Vrbanus subota, 4. siječnja 2020. u 16:30

Segway, kompanija poznata po svojim samobalansirajućim skuterima te odnedavno i električnim romobilima i drugim osobnim sredstvima mobilnosti, najavila je da će na CES-u predstaviti nešto sasvim drugačije. Ovo prijevozno sredstvo, koje možete vidjeti na naslovnoj fotografiji, zapravo je samobalansirajući skuter na dva kotača u koji se može – sjesti.

S-Pod
S-Pod

Iako Segway S-Pod podsjeća na električna invalidska kolica, nije zamišljen za te svrhe. Namijenjen je ljudima kojima invalidska kolica ne trebaju nego se samo žele kretati na struju, ali u sjedećem položaju. Teško je ovaj proizvod svrstati u neku postojeću kategoriju, a Segway-Ninebot kaže da je riječ o sredstvu za osobnu mikromobilnost, ili osobnom transporteru idealnom za prijevoz u urbanom okruženju.

S-Pod je, citiramo, "transportna kapsula prve klase za zatvorene prostore kao što su zračne luke, tematski parkovi i trgovački centri". Siguran je, prometuje brzinom do 38 km/h, njime se upravlja putem "joysticka", a vrlo je agilan što se tiče promjena smjera i brzine kretanja.

Novi romobili

Da ne ostane sve na ovom neobičnom vozilu, kompanija će istodobno predstaviti i liniju novih električnih romobila. Ninebot KickScooter Air T15 bit će, kažu, najkompaktniji, najlakši i najefikasniji takav proizvod do sada, a imat će, među ostalim, i mogućnost prikupljanja energije kroz regenerativno kočenje. Osim njega na CES-u će biti predstavljeno još nekoliko nadograđenih e-romobila, od onih za zahtjevnije vozače pa sve do dječjih modela.

Ninebot KickScooter Air T15
Ninebot KickScooter Air T15