Studenti u Zagrebu sve više koriste Uber za odlazak na predavanja, evo na kojim fakultetima najčešće

Prošle akademske godine se broj vožnji Uberom za odlazak na fakultete u listopadu povećao za više od 25 posto u odnosu na rujan

Bug.hr ponedjeljak, 2. listopada 2023. u 16:51

Nakon uspješnih rezultata tijekom turističke sezone, gdje je Uber zabilježio rast vožnji od 55 posto tijekom ljetnih mjeseci u usporedbi s istim razdobljem lani, kao omiljenu opciju prijevoza u Hrvatskoj Uber koriste i studenti. Naime, prošle se akademske godine u listopadu broj vožnji Uberom za odlazak na fakultete u Zagrebu povećao za više od 25 posto u odnosu na rujan 2022. U Uberu se nadaju nastavku tog trenda i ove akademske godine.

Na koje se fakultete najčešća ide taksijem?

Podaci pokazuju da studenti Ekonomskog, Medicinskog, Prirodoslovno-matematičkog i Fakulteta elektrotehnike i računarstva najčešće koriste Uber za odlazak na predavanja, pri čemu studenti Ekonomskog uverljivo najviše koriste Uber, a iza njih su izjednačeni FER i Medicinski fakultet.

Također, četvrtak i petak su napopularniji dani za korištenje Ubera prilikom odlaska na fakultete, a osim studenata iz Hrvatske, za dolazak na fakultet Uber u Zagrebu najčešće koriste studenti iz Austrije, Velike Britanije, Njemačke, Poljske i Belgije.