Uber će u Zagrebu nuditi jeftinije vožnje dok je manja potražnja za njima

Uber u Zagrebu pokreće novu, nešto povoljniju uslugu prijevoza nazvanu UberX Saver, koja će biti dostupna tijekom sati s manjom potražnjom

Sandro Vrbanus srijeda, 11. studenog 2020. u 06:00

Uber je danas u Zagrebu predstavio novu uslugu – UberX Saver. Riječ je o novoj kategoriji vožnji po nižim cijenama koje će se moći koristiti isključivo u satima s manjom potražnjom. Pojednostavljeno rečeno, UberX Saver nudi uslugu suprotnu poznatom "surgeu" koji povećava cijene vožnje u vrijeme povećane potražnje.

UberX Saver stiže kao dodatna usluga, kažu iz Ubera, ali zadržava jednake standarde kvalitete i sigurnosti, uz pridržavanje svih preporuka Stožera u borbi protiv koronavirusa.

Ova će se usluga koristiti kroz postojeće mobilne aplikacije te u dijelovima dana s nižom potražnjom provjeriti dostupne opcije. Vrijeme u koje je usluga dostupna nije fiksno, nego prati dinamiku kretanja gradom. Vozači mogu sami odlučiti žele li voziti putem UberX Savera te se u bilo kojem trenutku mogu uključiti i isključiti s usluge, a sve kako bi nastavili voziti i zarađivati i u vrijeme s manjom potražnjom.

"Korisnicima u Zagrebu želimo omogućiti pristupačnije, sigurne vožnje kada trebaju prijevoz tijekom mirnijih sati u danu i kako bi izbjegli gužve. Istodobno, želimo da naši partneri vozači nastave zarađivati čak i tijekom vremena niže potražnje", ističe Giovanna D'Esposito, generalna menadžerica za južnu Europu u Uberu.