Apple Music sada ima 30 milijuna pretplatnika

Prema novim podacima, Appleov servis za streamanje glazbe sada ima 30 milijuna pretplatnika, što je točno polovica pretplatnika u odnosu na vodeći servis za streamanje glazbe, Spotify

Matija Pavlić subota, 30. rujna 2017. u 12:00

Appleov servis za streamanje glazbe, Apple Music, najveći je konkurent trenutačno vodećem servisu za streamanu glazbu, Spotifyju.

Prema novim podacima, drugu poziciju na tom tržištu tvrtka iz Cupertina učvrstila je zahvaljujući činjenici da Apple Music sada ima 30 milijuna pretplatnika. To je točno polovica u odnosu na Spotify koji ima 60 milijuna pretplatnika.

Pritom valja napomenuti da Spotify ima 80 milijuna korisnika besplatne usluge streamanja glazbe uz koju se prikazuju reklame, dok Apple Music ne nudi besplatnu uslugu već samo tromjesečni probni period korištenja premium usluge za nove korisnike.

Za daljnju promociju svoje usluge Apple u listopadu planira u eter pustiti novu televizijsku reklamu te naglasiti činjenicu da korisnici novog Apple Watch Series 3 mogu iskoristiti svoj sat s podrškom za 4G LTE povezivost za streamanje glazbe s Apple Musica.