Apple Music u SAD-u sada ima više pretplatnika od Spotifyja

Prema pisanju Wall Street Journala, Apple Music je sada vodeći servis za streamanje glazbe u SAD-u sa 28 milijuna pretplatnika, dok Spotify ima 26 milijuna pretplatnika

Matija Pavlić nedjelja, 7. travnja 2019. u 06:00

Prema najnovijim podacima čine se da je Appleov servis za streamanje glazbe veoma uspješan na domaćem američkom tržištu.

Prema Wall Street Journalu, Apple Music trenutačno u SAD-u broji 28 milijuna pretplatnika, dok je dosad vodeći Spotify na drugom mjestu s 26 milijuna pretplatnika. Riječ je o vodstvu koje je zasad ograničeno samo za američko tržište, iako Apple ubrzano raste na globalnom tržištu servisa za streamanje glazbe.

Spotify ima čvrsto vodstvo s 96 milijuna pretplatnika, dok Apple Music na globalnoj razini zasad ima 56 milijuna pretplatnika. Mjesečni rast broja pretplatnika Apple Music servisa bio je između 2,4 i 2,8%, dok je Spotify zabilježio mjesečni rast broja pretplatnika koji je bio između 2 i 2,3%.

U međuvremenu, Spotify nastoji privući nove korisnike s novim pretplatničkim paketima kao što je "Premium Duo" kojeg istodobno mogu koristiti dvije osobe.