Parovi u New Yorku mogu se vjenčati i online, putem video poziva

New York te cijela istoimena američka savezna država je zbog aktualne epidemije koronavirusa legalizirala mogućnost sklapanja braka virtualno putem video poziva

Matija Pavlić utorak, 21. travnja 2020. u 07:00

Aktualna epidemija koronavirusa mijenja mnoge životne navike pa tako i vjenčanja. Kako je već poznato jedan od gradova u SAD-u koji je najviše pogođen epidemijom je New York (ali i čitava savezna država New York).

Kako bi doskočili problemu vjenčanja u vrijeme epidemije za parove koji ne žele čekati neka bolja vremena smišljeno je alternativno rješenje kojim će poštovati socijalno distanciranje i aktualne mjere karantene.

Vlasti američke savezne države New York na čelu s guvernerom Andrewom Cuomomom (članom Demokratske stranke) donijele su poseban dekret kojim se dopuštaju vjenčanja, ali samo ona virtualna.

Same ceremonije vjenčanja održavale bi se putem videokonferencijskih poziva (pomoću servisa kao što su Zoom i FaceTime), a spomenutim dekretom ujedno je legalizirano dobivanje službene potvrde o sklapanju braka putem video poziva. Informaciju o legalizaciji virtualnih vjenčanja objavio je sam Cuomo na svom službenom Twitter profilu.

U povodu ove novosti američki mediji te posebice društvene mreže javljaju o nekoliko virtualnih ali neslužbenih vjenčanja izvedenih također putem videokonferencijskih poziva pa i primjer mladenaca koje su svoje vjenčanje organizirala unutar Nintendove nove igre Animal Crossing: New Horizons.