Samsung Display u trećem kvartalu vodeći na tržištu zaslona za smartphone

IHS Markit u novom istraživanju za treći kvartal napominju kako se tvrtka Samsung Display ponovno našla na vodećem mjestu među proizvođačima zaslona za pametne telefone

Matija Pavlić četvrtak, 28. studenog 2019. u 06:00

Prema istraživanju IHS Markita za treći kvartal ove godine, Samsung Display se ponovno nalazi na vrhu tržišta proizvođača zaslona za pametne telefone.

U razdoblju od srpnja do rujna ove godine Samsung Display je bio zaslužan za oko 29% svih isporučenih zaslona za pametne telefone. To je rast u odnosu na udio od 21,3% u prethodnom kvartalu.

Za takav uspjeh zaslužni su poglavito Appleovi iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max modeli, ali i kineski proizvođači. Tvrtke kao što su Huawei, Oppo, Vivo, OnePlus i Xiaomi na tržištu nude barem jedan ako ne i više pametnih telefona koji sadrže AMOLED zaslon.

Osim vodstva Samsung Displaya u IHS Markitu spominju i jedan fenomen što se tiče zaslona za mobilne telefone u trećem kvartalu godine. Po prvi puta broj isporučenih AMOLED zaslona premašio je brojku isporučenih zaslona koji se temelje na LCD tehnologiji, isporučeno je 146 milijuna AMOLED zaslona u odnosu na 144 milijuna LCD zaslona.

Iza leđa Samsung Displayu se osim domaće konkurencije u vidu tvrtke LG Display nalaze i brzorastuće kineske tvrtke kao što su BOE, Visionx, ChinaStar, EverDisplay te Tianma.