Star Trek: Strange New Worlds – povratak starim čudnim svjetovima

Paramount+ objavio je foršpan za Star Trek: Strange New Worlds koji s emitiranjem počinje vrlo skoro, od 5. ovoga, a koji daje nadu ljubiteljima izvornika prije raznih „rebootova“ da se serija vraća izvorišnim osnovama

Drago Galić ponedjeljak, 2. svibnja 2022. u 19:27

Krajem mjeseca je Paramount na Twitteru objavio foršpan za novu seriju u dugotrajnoj franšizi Zvjezdanih staza - Star Trek: Strange New Worlds.

Čudni novi svjetovi, ako je suditi po foršpanu, vraćaju se osnovama, točnije, izvornim postavkama serijala kako je zamišljen još u šezdesetima (takozvana The Original Series iz 1966.), kako scenom Enterprisea koji putuje svemirom u svojoj „petogodišnjoj misiji“ i ide gdje „nitko nije prije kročio“, a tako i novom špicom koja koristi dio glazbenog motiva iz izvorne najavne špice i skladbe Alexandera Couragea koja se i dalje smatra najboljom uvodnom glazbom u kompletnoj franšizi.

Anson Mount kao Christopher Pike
Anson Mount kao Christopher Pike

Za razliku od nedavnih „rebootova“, serija se vraća epizodnom formatu, s jasno odvojenim pričama u svakoj epizodi umjesto davljenja gledatelja s jednom tobože „epskom“ pričom od prve do zadnje epizode i tako iz sezone u sezonu. Dakle, baš kao izvorna serija.

Kapetana Christophera Pikea (prethodnik Jamesa T. Kirka prvotnoj seriji) glumi Anson Mount, Broj Jedan je Rebecca Roijn, a Ethan Peck je Spock u ovoj verziji.

Nadajmo se da će nova verzija starih Zvjezdanih staza napokon zadovoljiti fanove serijala koje su prerade i preinake podosta razočarale.