Me.mum otkriva najplodniji dan u žena, a sve o tom gadgetu otkriva nam njegova kreatorica

Gošća današnjeg Star Techa je Maja Bujas, CEO startupa Me.Mum čiji istoimeni sustav kroz deep learning i skeniranje sline procjenjuje kada je najbolje vrijeme da napravite bebu...

Dragan Petric nedjelja, 29. listopada 2017. u 13:30

Više od 2% žena na svijetu u ovom trenutku razmišlja o tome da postanu majke. Ostvarivanje te želje uvelike ovisi i o pogađanju "pravog trenutka" za pravljenje bebe, osobito ako parovi imaju poteškoća s plodnošću. Načina da se odrede plodni dani postoji preko nekoliko, no Me.mum kreatorice Maje Bujas putem deep learninga precizno sužava taj period - određujući koji je točno taj jedan najplodniji dan ženinog ciklusa. S ovim gadgetom praćenim mobilnim appom Me.mum je osvojio respektabilno drugo mjesto na nedavno održanom Idea Knockoutu, a Maja nam sve o njemu otkriva u današnjem Star Techu.

Koliko će koštati Me.mum? Po čemu se Me.mum razlikuje od već viđenih gadgeta za određivanje plodnih dana kakav je, primjerice, Maybe Baby? Kako je u Me.mum implementiran sustav deep learninga? Koliko će koštati Me.mum? Kojom taktikom planira osvojiti globalno tržište? Tko razvija gadget, a tko aplikaciju za Me.mum? Koliku i kakvu podršku joj daje suprug, poznati tech poduzetnik koji je suosnivač Crnog jajete, tražilice GoHome i brojnih drugih uspješnih projekata? 

Na sva ova pitanja Maja je odgovorila u videu kojeg možete pogledati iznad teksta. Star Tech se emitira svake nedjelje u 13:05 na N1 telviziji i u 13:30 na Bug.hr portalu.