Editiranje objava na Twitteru

Značajka o kojoj su u prošlosti pisale brojne poznate i utjecajne osobe, sve je bliže dolasku na Twitter. Edit gumb trenutno je u testiranju, a krajem mjeseca dobit će ga Twitter Blue pretplatnici

Matej Markovinović petak, 2. rujna 2022. u 22:28
📷 Foto: Jeremy Bezanger, Unsplash
Foto: Jeremy Bezanger, Unsplash

Mogućnost uređivanja objava na Twitteru jedna od najtraženijih značajki na društvenoj mreži. Na radost brojnih korisnika, Twitter se u travnju oglasio da još od prošle radi na edit gumbu, a sada su objavili i da ga službeno testiraju.

„Istina je: naš tim interno testira Edit Tweet značajku. Test će u nadolazećim tjednima biti proširen na Twitter Blue pretplatnike. S obzirom na to da je ovo naša najtraženija značajka, htjeli smo vas obavijestiti o našem napretku i upozoriti vas da ćete moći vidjeti je li Tweet uređen, čak i ako niste u testnoj grupi“, priopćili su iz Twittera.

Naime, prema objašnjenju na Twitterovom blogu, tweetovi će se moći uređivati nekoliko puta u 30 minuta nakon objave. Zahvaljujući posebnoj ikoni i tekstu „last edited“ (posljednji puta uređeno), korisnici će vrlo lako moći razaznati je l' objava uređena ili ne, a moći će vidjeti i povijest uređivanja.

„Vremensko ograničenje i povijest uređivanja igraju važnu ulogu. Pomažu u zaštiti integriteta razgovora i stvaraju javno dostupan zapis onoga što je rečeno“, objašnjavaju iz Twittera.

Trenutno nije poznato kada će ova značajka globalno postati dostupna za sve, no Twitter Blue pretplatnici već će je krajem mjeseca moći koristiti.