Twitter razveselio korisnike - uskoro stiže dugo očekivana mogućnost editiranja objava

Tko čeka, taj i dočeka, a tako su dočekali i korisnici Twittera koji će uskoro konačno moći editirati svoje tweetove nakon što ih objave

Matej Markovinović srijeda, 6. travnja 2022. u 15:40

Korisnici Twittera čekaju na gumb za uređivanje objava već godinama i mnogi su se pomirili s činjenicom da ga jednostavno neće dobiti. No, nakon vijesti da je Elon Musk kupio 9,2 posto tvrtke i nakon što je postavio anketu u kojoj pita za mišljenje korisnika vezano uz dugo očekivani edit gumb, neke se stvari ipak mijenjaju.

Twitter je, naime, objavio da aktivno radi na omogućavanju korisnicima da uređuju svoje tweetove nakon što ih objave. Testiranje značajke bit će dostupno Twitter Blue pretplatnicima u narednim mjesecima.

„Sad kad se svi pitaju... Da, od prošle godine radimo na edit značajki. Ne, nismo dobili ideju iz ankete. Počinje testiranje unutar Twitter Bluea u nadolazećim mjesecima kako bi naučili što funkcionira, što ne i što je moguće“, priopćili su iz tvrtke.

Nedugo nakon toga oglasio se i potpredsjednik Twittera za potrošačke proizvode, Jay Sullivan, tvrdeći da je edit opcija najtraženija značajka na društvenoj mreži već dugi niz godina.

„Ljudi žele moći ispraviti ponekad neugodne pogreške, tipfelere i hot takeove u trenutku. Trenutno to čine brisanjem i ponovnim postavljanjem tweeta“, navodi Sullivan. U kasnijoj je objavi dodao da tvrtka još istražuje kako izgraditi značajku „na siguran način“.

Kako prenosi The Verge, twitterašima je zahtijevanje dodavanja edit gumba postala šala koju i dan danas koriste kada primijete tipfeler u nekoj od popularnih objava. Bivši izvršni direktor Twittera, Jack Dorsey, nije htio uvesti tu značajku jer je smatrao da će ona omogućiti korisnicima da promijene značenje tweeta nakon što on postane popularan na platformi.

No, budući da je Dorsey otišao s čela Twittera još u studenom prošle godine, čini se da su se neka mišljenja u tvrtki ipak promijenila. Na koncu, stara izreka kaže – „Dok mačke nema, miševi kolo vode“.