Sada svi Android i iOS korisnici mogu snimati Twitter Spaces

Dobra vijest stiže za korisnike Spacesa na Twitteru s manje od 600 pratitelja, jer će i oni sada moći snimati svoje razgovore i sačuvati ih do 30 dana

Matej Markovinović subota, 15. siječnja 2022. u 20:05

Platforma Spaces na Twitteru tvrtkin je pokušaj u omogućavanju korisnicima da stvaraju „sobe“ za audio razgovore uživo. Kreatori od 600 i više pratitelja mogli su snimati i sačuvati snimke svojih razgovora na društvenoj mreži, što se činilo kao dobra opcija, ali twitteraši s nešto manjim brojem „obožavatelja“ nisu bili zadovoljni.

No, iz Twittera sada stiže nova vijest koja bi mogla obradovati i one manje popularne na društvenoj mreži. Tvrtka je, naime, dopustila sada svim korisnicima Android i iOS aplikacije, bez obzira na broj pratitelja, da snimaju Spaces i sačuvaju snimke do 30 dana.

„Opcija da kreator Spacesa snima razgovore sada je dostupna svima na Androidu i iOS-u! Kada pokrećete Spaces, kliknite 'Record Space' da bi on bio dostupan za javnu reprodukciju 30 dana nakon njegovog završetka“, priopćili su iz Twittera.

Podsjetimo, Twitter je predstavio Spaces još u prosincu 2020. godine, kao svoj odgovor na tada popularni Clubhouse. Iako se mislilo suprotno, format „soba“ za audio razgovore uživo nije toliko zaživio, pa unatoč činjenici da se smatralo za Clubhouse da će prikupiti velik broj korisnika, to ipak nije bio slučaj.

Bez obzira na to, Twitter nije odustao od Spacesa te ga često ažuriraju novim značajkama. Valja istaknuti da se tvrtkina platforma još ne može u potpunosti koristiti na webu.