Twitter na desktopu dobiva potpuno novi izgled

Promjene koje će ovih dana biti implementirane donijet će čišći izgled, brže sučelje i neke nove funkcionalnosti sličnije onima na mobilnim aplikacijama

Sandro Vrbanus utorak, 16. srpnja 2019. u 13:10

Twitter će uskoro na ekranima desktop računala izgledati ponešto drugačije, sličnije onome kako već neko vrijeme izgleda na ekranima mobilnih uređaja. Potpuni redizajn korisničkog sučelja, ubrzanje rada, lakša navigacija, personalizacija, bolji dark mode, te općenito moderniji izgled krasit će novu verziju koja bi se u narednim danima trebala pojaviti kod svih korisnika.

Iz Twittera kažu kako je redizajn motiviran željom da se ispune zahtjevi samih korisnika. Na desktop inačici ove društvene mreže tako će biti moguće dodavati "bookmarke", bit će tu "Explore" kartica za otkrivanje novog sadržaja, još tamniji dark mode kao na mobitelima, nešto naprednije funkcije privatnih poruka, brže i lakše "skakanje" među profilima, i ponešto dodatnih sitnica na koje će se trebati naviknuti.

Osim samog izgleda, Twitter na desktopu doživio je i promjene "ispod haube". Redizajn je nastajao godinama, a inženjerske promjene krenule su od temelja i programski je kod napisan gotovo od nule. Ujedinjena je arhitektura mobilnih i desktop verzija, koja je sada responzivna a kod je "lakši" i samim time brži, te jedinstven za sve korisnike bez obzira odakle Twitteru pristupaju.