Twitter pokrenuo svoju inačicu za Tor

Mnogo internetskih stranica ima svoje verzije na Toru, uključujući DuckDuckGo pretraživač, The New York Times, BBC, ProPublicu, Facebook, a sada po novome i Twitter

Matej Markovinović srijeda, 9. ožujka 2022. u 12:32

Softverski inženjer Alec Muffet, objavio je na Twitteru vijest, koja je, kako kaže, izrazito važna te koju je jako dugo čekao. Riječ je, naime, o Twitterovom pokretanju verzije svoje stranice za Tor onion uslugu.

Iako se Twitteru moglo pristupiti preko Tora, nova verzija dodaje više slojeva zaštite već privatnom i anonimnom iskustvu korištenja društvene mreže. Osim toga, platforma će biti i više optimizirana za korištenje na Toru, što će se, vjerujemo, svidjeti twitterašima koji paze na svoju privatnost.

„Ovo je predanost platforme postupanju s ljudima koji koriste Tor. Postavljanje onion adrese praktičan je korak koji pokazuje da Twitter izričito pazi na potrebe onih koji paze na svoju anonimnost“, rekao je Muffet za The Verge.

Muffet se otvoreno zalagao za pokretanje onion adrese za Twitter još od 2014. godine. Tada je, naime, ovaj inženjer vodio tim koji je pomogao Facebooku da pokrene svoju onion adresu te da korisnici Tora više ne budu označeni kao botovi.

U svakom slučaju, čak i da većina korisnika nikad ne pristupi Twitteru putem Tora, ovo je dobar korak za one koji to čine, ali i za opće prihvaćanje ovog sistema.

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi