Twitter se pretvara u – TikTok

Na uzor TikToka, korisnici Twittera jednim će klikom otvarati videozapise na punom zaslonu te će ih moći prebacivati skrolanjem

Matej Markovinović petak, 30. rujna 2022. u 09:10
📷 Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter

TikToku popularnost ne jenjava, a dokaz tome upravo je i činjenica da ga ostale društvene mreže silno pokušavaju – kopirati. Nakon Instagram Reelsa i YouTube Shortsa, svoju verziju popularne kineske društvene mreže uskoro dobiva i Twitter.

Naime, Twitter je na svom blogu objavio da ažurira svoj video player kako bi bio više „imerzivan“ (immersive). Korisnici će tako jednim klikom moći otvoriti videozapis na punom zaslonu, a ako skrolaju prema gore, automatski će im se prikazati drugi, relevantni sadržaj. Upravo onako kako je to i na TikToku.

Osim toga, korisnici Twittera dobit će osvježeni Explore odjeljak, u kojem će se po novom nalaziti neki od najpopularnijih videozapisa na društvenoj mreži.

„S našim novim dodatkom, sada možete jednostavno pronaći više videozapisa, uz tweetove i trendove koji bi vas mogli zanimati. Samo otvorite odjeljak Explore kako biste otkrili neke od najpopularnijih videozapisa koji se dijele na Twitteru“, poručuju iz Twittera.

Twitteraši na iOS-u dobit će novi „imerzivni“ video player već kroz nekoliko dana, dok će se videozapisi u Exploreu prvo prikazivati korisnicima iz odabranih država, a kasnije će se to proširiti i na sve ostale.