Uber omogućio korisnicima da vide ocjene koje su im dali vozači

Vozači i korisnici Ubera već se godinama mogu međusobno ocjenjivati, a Uber je sada po prvi puta omogućio detaljni pregled prosječnih ocjena

Matej Markovinović subota, 26. veljače 2022. u 12:56

Uber već godinama koristi svoj „dvostruki sustav ocjenjivanja“ (two-way rating system), zahvaljujući kojem vozači mogu ocijeniti svoje putnike i obrnuto. Taj je sustav u prošlosti bio na meti raznih kritika, ali tvrtka ga je odlučila zadržati te je sada konačno omogućila korisnicima da vide ocjene koje su dobili od vozača.

Korisnici će, dakle, moći pristupiti pregledu svojih prosječnih ocjena u Centru za privatnost, novom izborniku u Uberovoj aplikaciji. Za to je potrebno otići u Postavke odabrati Privatnost, pa Centar za privatnost, kliknuti na Želite li vidjeti sažetak svojeg korištenja Uberom?, odabrati Pogledaj sažetak i na koncu Prikaži moje ocjene.

Za one koje ne zanima detaljniji pregled ocjenjivanja, moguće je jednostavno kliknuti na profil te će se ocjena prikazati odmah ispod korisničkog imena. Ukupna se ocjena, prema Uberu, računa kao prosjek do zadnjih 500 vožnji.

Uber je u službenom priopćenju naveo i nekoliko savjeta kako da korisnik poboljša svoju ocjenu, pa tako kažu da je važno ne ostavljati otpad u automobilu, zavezati sigurnosni pojas, biti spreman za polazak kada vozač stigne, odnositi se s poštovanjem prema vozaču te, iznenađujuće, ne lupati vratima pri izlasku ili ulasku u vozilo.