Uber uvodi unaprijed određenu cijenu, ali i pojeftinjuje

Kada korisnik naruči vožnju, više neće vidjeti cjenovni raspon, već stvarnu cijenu koju će platiti. A ona će od danas u Zagrebu i Splitu biti nešto niža

Sandro Vrbanus srijeda, 3. travnja 2019. u 18:54

Uber od danas uvodi unaprijed određenu cijenu vožnje diljem Hrvatske, a usluga UberX u Zagrebu i Splitu postaje još povoljnija, poručili su iz hrvatske podružnice ove kompanije.

Unaprijed određena cijena, kažu, osigurat će još više transparentnosti, kako za korisnike, tako i za vozače jer će Uber aplikacija sada pokazivati točnu cijenu za svaku vožnju, a ne raspon cijena kao što je to bio slučaj do sada. Unaprijed prikazana cijena u obzir uzima očekivano trajanje vožnje, udaljenost, stanje na cestama te ako je to primjenjivo, dinamičko povećanje cijena i druge troškove kao što su cestarine.

U slučaju da dođe do značajnijih promjena u ruti, poput promjene odredišta ili dodavanja točki zaustavljanja, cijena će se promijeniti. Nova cijena će se izračunati na temelju promijenjenih parametara, a korisnik će dobiti obavijest svaki puta kada dođe do promjene konačne cijene.

Cijene vožnje i najpopularnijih ruta

Osim uvođenja unaprijed određene cijene vožnje, UberX od danas u Zagrebu i Splitu postaje nešto povoljniji. Ovo prilagođavanje cijene posljedica je stalnog rasta broja korisnika koji omogućuje bolju efikasnost tržišta uz manje vremena koje vozači provode čekajući vožnje, pojasnili su iz Ubera.

Tako će cijena jedne od najpopularnijih Uberovih ruta u Zagrebu – od Zrinjevca do Markovog trga – sada prosječno iznositi 19,56 kn. U Splitu je najpopularnija ruta od splitskog kampusa do splitske rive, čija će prosječna cijena biti 22,5 kn.

Cijene usluge UberX u Zagrebu će biti: minimalna cijena vožnje 13 kuna, start 6 kuna, cijena po kilometru 3,6 kuna, a po minuti 0,6 kuna (do sada 1,2 kn). Istovremeno u Splitu minimalna cijena vožnje iznosi 13 kuna, start 5 kuna, cijena po kilometru 5 kuna, a po minuti 0,5 kuna.

"U Uberu je transparentnost prema korisnicima i vozačima uvijek bila iznimno važna. Stoga nam je drago da možemo najaviti kako smo u Hrvatskoj odlučili napustiti cjenovne raspone za svaku vožnju i uvesti unaprijed određenu cijenu. Osim što će korisnici sada unaprijed znati točnu cijenu svake vožnje, cijena naše usluge UberX u Zagrebu i Splitu će biti još povoljnija. Prilagođavanjem cijena želimo osigurati pristupačnije cijene za korisnike te više posla za vozače", istaknuo je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-sistemski bass reflex zvučnici

KEF LS50

Najprecizniji, impresivan zvuk, Uni-Q 12. generacije s MAT nizom drajvera za iznimnu akustičnu točnost, 47 Hz - 45 kHz, 40-100 W, 8 Ω, 85 dB.

7.399 kn 9.749 kn Kupi

7.2-kanalni AV receiver

MARANTZ NR1711

Tanak dizajn, iznimne performanse, 8K Ultra HD, HEOS, 90W po kanalu, eARC HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2.

6.799 kn Kupi