Owlet Cam 2 monitor za bebe koristi AI kako bi predvidio plače li dijete doista

Tehnologija prediktivnog spavanja također bi mogla pomoći roditeljima da prema ciklusima spavanja bebe i sami planiraju svoje vrijeme odmora

Tomislav Stanković četvrtak, 14. srpnja 2022. u 06:00
📷 Image: OwletCare
Image: OwletCare

Novi Owlet Cam 2 koristi AI i strojno učenje za dešifriranje zvukova iz dječje sobe i utvrđivanje plače li beba doista. Također, kada otkrije zvukove, kretanje ili plač, može poslati obavijest roditeljima putem mobilne aplikacije Owlet Dream. Osim same obavijesti može se poslati i videoisječak zvuka i pokreta koje je moguće vidjeti na mobilnom telefonu.

1080p HD kamera dolazi sa značajkama kao što su 4x zum, noćni vid, dvosmjerni razgovor i očitavanje sobne temperature. Osim toga, za razliku od prethodne verzije koja dolazi samo u bijeloj boji, dostupna je i u Sleepy Sage, Dusty Rose i Bedtime Blue.

Sustav može automatski pratiti cikluse spavanja i buđenja bebe kada se koristi s dodatnim Dream Sock monitorom u obliku čarape. On može predvidjeti kada bi beba mogla biti spremna za spavanje i može obavijestiti roditelje putem aplikacije Owlet, a može se čak prilagoditi predviđenom ciklusu spavanja djeteta tijekom odrastanja. Na taj način roditelji mogu planirati svoj odmor i druge aktivnosti u vezi s bebinim rasporedom spavanja. Oni koji nemaju Dream Sock mogu ručno dodavati bebine cikluse spavanja putem Owletove aplikacije.

📷 Image: OwletCare
Image: OwletCare

Owlet Dream Duo koji uključuje set čarapa (Dream Sock) s kamerom druge generacije (Owlet Cam 2) sada je dostupan za 439 USD, ali oni koji već imaju čarape mogu nabaviti samo kameru za 159 USD.