Filmski studio MGM nudi se na prodaju streaming servisima

Metro-Goldwyn-Mayer Studios je na prodaju, a kao izgledni kupci ističu se Apple i Netflix koji bi njihov veliki katalog vjerojatno vrlo rado pridodali u svoju streaming ponudu

Sandro Vrbanus utorak, 28. siječnja 2020. u 15:00

Kompanija Metro-Goldwyn-Mayer Studios, poznata pod kraticom MGM i zaštitnim znakom lava, kultna je američka filmska i TV kuća koja je tijekom 95 godina postojanja bila zaslužna za mnoge komercijalne uspjehe filmova i serija. No, danak modernizaciji i sve veći prelazak gledatelja iz kina na streaming servise ponukali su ovog holivudskog diva na to da razmisli o pripajanju nekoj od digitalnih medijskih korporacija.

Mogući kupci Apple i Netflix

MGM je, doznaju američki mediji, već održao razgovore o potencijalnoj akviziciji s Appleom i Netflixom, kompanijama koje drže velike streaming servise ali imaju i dovoljno novca za jedno ovakvo preuzimanje.

Ogroman katalog MGM-a zasigurno je dobar mamac i svaki bi ga pružatelj usluga video streaminga vrlo vjerojatno rado imao u svojoj ponudi. Za sada nema detalja o ishodima ovih razgovora, a spominje se i kako su predstavnici MGM-a razgovarali i s nekim drugim potencijalnim kupcima.

Spajanje klasičnih medijskih kuća s onima orijentiranima na digitalnu distribuciju sadržaja u SAD-u je već odavno započelo. Disney je tako kupio Fox, Comcast je preuzeo Sky, AT&T je kupio Time Warner i HBO, Viacom je spojen s CBS-om i tako dalje.