Netflixov pregled 2017. godine otkriva koliko smo i kako gledali njihove serije

Pretplatnici Netflixa u ovoj su godini pogledali oko milijardu sati sadržaja s njega – svakoga tjedna

Sandro Vrbanus utorak, 12. prosinca 2017. u 17:15

Kao i brojni drugi, Netflix ovih dana radi rezime svoje poslovne godine, a neke najzanimljivije statistike podijelili su i s javnošću. Što se tiče ukupnih navika gledanja i popularnog "bingeanja" serija s ove streaming platforme, korisnici ove godine nisu razočarali. Ukupno su u cijelom svijetu proveli oko 140 milijuna sati gledajući razne filmove i serije svakoga dana – što ispada gotovo milijardu sati tjedno.

Prosječni je pretplatnik tijekom prošle godine na Netflixu pogledao čak 60 filmova. Zemlja u kojoj je zabilježen najveći broj pretplatnika koji svaki dan streamaju nešto s ovog servisa ove je godine Meksiko.

Netflix trenutačno ima 109 milijuna pretplatnika u svijetu

No, da ne bi sve bilo samo u suhoparnim brojevima, komunikacijski tim Netflixa izdvojio je i nekoliko kurioziteta. Revni statističari kompanije zabilježili su tako da je jedan korisnik u proteklih 365 dana, svakoga dana po jednom streamao film "Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera". Čak 53 korisnika u svijetu u proteklih su 18 dana svakoga dana po jednom pogledali ovogodišnji božićni Netflixov hit-film "A Christmas Prince", dok je jedan korisnik pregledao cijelu seriju Shameless – na Antarktici. Jedan je pretplatnik u Velikoj Britaniji 357 puta u godini pogledao film "Bee Movie" (ili je uspavljivao djecu njime).

Najpopularniji naslovi za gledanje u višesatnim periodima bili su serije American Vandal, 3% i 13 Reasons Why. Gledanje epizoda unaprijed bez partnera najčešće je zabilježeno kod ljubitelja serija Narcos, 13 Reasons Why i Stranger Things, dok su potonje dvije bile i omiljene za gledanje u krugu obitelji. Što se tiče općenito najgledanijih sadržaja, tu za znatiželjne nema sreće, jer Netflix detaljne statistike o broju pregleda serija i filmova ne dijeli čak niti s njihovim autorima, pa, eto, neće niti s nama.