Netflixov pregled 2017. godine otkriva koliko smo i kako gledali njihove serije

Pretplatnici Netflixa u ovoj su godini pogledali oko milijardu sati sadržaja s njega – svakoga tjedna

Sandro Vrbanus utorak, 12. prosinca 2017. u 17:15

Kao i brojni drugi, Netflix ovih dana radi rezime svoje poslovne godine, a neke najzanimljivije statistike podijelili su i s javnošću. Što se tiče ukupnih navika gledanja i popularnog "bingeanja" serija s ove streaming platforme, korisnici ove godine nisu razočarali. Ukupno su u cijelom svijetu proveli oko 140 milijuna sati gledajući razne filmove i serije svakoga dana – što ispada gotovo milijardu sati tjedno.

Prosječni je pretplatnik tijekom prošle godine na Netflixu pogledao čak 60 filmova. Zemlja u kojoj je zabilježen najveći broj pretplatnika koji svaki dan streamaju nešto s ovog servisa ove je godine Meksiko.

Netflix trenutačno ima 109 milijuna pretplatnika u svijetu

No, da ne bi sve bilo samo u suhoparnim brojevima, komunikacijski tim Netflixa izdvojio je i nekoliko kurioziteta. Revni statističari kompanije zabilježili su tako da je jedan korisnik u proteklih 365 dana, svakoga dana po jednom streamao film "Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera". Čak 53 korisnika u svijetu u proteklih su 18 dana svakoga dana po jednom pogledali ovogodišnji božićni Netflixov hit-film "A Christmas Prince", dok je jedan korisnik pregledao cijelu seriju Shameless – na Antarktici. Jedan je pretplatnik u Velikoj Britaniji 357 puta u godini pogledao film "Bee Movie" (ili je uspavljivao djecu njime).

Najpopularniji naslovi za gledanje u višesatnim periodima bili su serije American Vandal, 3% i 13 Reasons Why. Gledanje epizoda unaprijed bez partnera najčešće je zabilježeno kod ljubitelja serija Narcos, 13 Reasons Why i Stranger Things, dok su potonje dvije bile i omiljene za gledanje u krugu obitelji. Što se tiče općenito najgledanijih sadržaja, tu za znatiželjne nema sreće, jer Netflix detaljne statistike o broju pregleda serija i filmova ne dijeli čak niti s njihovim autorima, pa, eto, neće niti s nama.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi