Mi Home Projector Lite, mali projektor velike slike

Xiaomi je svoju ionako široku ponudu dodatno proširio s novim mini projektorom – Mi Home Projector Lite koji unatoč manjim dimenzijama može osigurati sliku velike dijagonale

Stjepan Bilić petak, 4. siječnja 2019. u 06:00

Xiaomi u svojoj ponudi imaju gotovo sve čega se možete sjetiti, od pametnih usisavača, do mobitela i televizora, a ovih je dana tu ponudu dodatno proširio s jednim manjim, ali čini se moćnim projektorom.

Najnoviji član obitelji Mi nosi naziv Mi Home Projector Lite. Riječ je po dimenzijama manjem projektoru, ali po specifikacijama prilično ravnom znatno većim modelima. Prema poznatim podacima Mi Home Projector Lite može projicirati sliku razlučivosti 1.920 x 1.080 točaka i veličine od 40“ do 200“.

Ipak, za najbolju kvalitetu prikaza proizvođač preporučuje da se ne ide preko 120". Projektor je opremljen LED lampom (500 ANSI lumena, trajnost 30.000 radnih sati), podrškom za HDR10, Dolby Atmos i DTS tehnologije. Xiaomi je osigurao i stereo zvučnike (10W) te podršku za Mi TV značajke što znači kako samostalno može poslužiti i za gledanje TV programa. Također omogućeno je i upravljanje uređajem putem glasovnih naredbi.

Od konektora opremljen je s po jednim HDMI, USB i AUX portom. Proizvođač navodi kako je trajnost LED lampe 30.000 radnih sati. Projektor je visok 15 centimetara i težak oko 1,3 kilograma.

Trenutno se može nabaviti samo na kineskom tržištu putem Xiaomijeve crowdfunding platforme po cijeni od oko 320 USD. Kada stigne u retail trgovine cijena će biti nešto viša, oko 364 USD.