Appleovi gadgeti ljude čine privlačnijima na aplikacijama za pronalaženje partnera

Istraživanje portala CompareMyMobile pokazalo je da ako se na slici, uz samu osobu, vidi i neki komad tehnologije koji koriste, to značajno, pozitivno ili negativno, utječe i na njihove ljubavne šanse

Sandro Vrbanus nedjelja, 30. kolovoza 2020. u 22:50

U svijetu online pronalaženja partnera, putem aplikacija kao što je Tinder, vrijede neka posebna pravila, konkurencija među potencijalnim ljubavnicima je velika, pa svaki detalj može biti presudan. S portala CompareMyMobile iz tog su razloga pokušali doznati utječe li tip mobitela ili kakav drugi gadget na šanse za pronalaženje romantičnog partnera.

Izradili su više profila identičnih po svemu, osim što se na fotografijama osoba vidio poneki gadget, najčešće mobitel. S takvim su se profilima pokušali nametnuti potencijalnim partnerima da bi analizirali njihove reakcije kroz oko 50 tisuća "swipeova" koji označavaju sviđa li se nekome taj profil ili ne. Došli su do zanimljivih rezultata. Iako ne možemo zaključiti da je stvar znanstveno dokazana, barem je zabavna i ukazuje na zanimljive preferencije.

Apple dominira na ljubavnom planu

Analiza je pokazala da milenijalci koji traže partnera preko mobilnih aplikacija više reagiraju na mobitele i gadgete nego na automobile koje "druga strana" posjeduje. Kao najveći faktor koji u toj sferi pospješuje pozitivnu reakciju izdvojen je iPhone, s čak 76% višom vjerojatnošću da će "swipe" na profilu biti u pravu stranu.

Dio podataka dobivenih ovim "revolucionarnim" istraživanjem
Dio podataka dobivenih ovim "revolucionarnim" istraživanjem

Slijede ga Apple Watch (61%) i Appleove slušalice (41%), potvrđujući Appleovu dominaciju među markama gadgeta poželjnih kod ljubavnika. Želite li si pospješiti šanse u ljubavi preko Interneta, još vam jedino, ako je vjerovati ovom istraživanju, može pomoći kakav Samsungov mobitel, koji daje 19% veće šanse da se nekome svidite.

S druge strane ljestvice nalaze se marke s negativnim utjecajem – Google, Sony, Huawei, OnePlus i kao najgori, BlackBerry, čiji vlasnici imaju čak 74% manje šanse da će ovako doći do partnera.

Poželite li, dakle, naći partnera ili partnericu preko kakve aplikacije, prvo se riješite BlackBerryja, nabavite iPhone i pobrinite se da ga istaknete na profilnoj slici. Potom, pri komunikaciji, kako je jedna ranija studija pokazala, počnite koristiti što više emojija kako biste si povećali šanse za usjpeh.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi