Najstarija gamerica na YouTubeu ima 90 godina i svjetska je rekorderka

Iza YouTube kanala Gamer Grandma stoji 90-godišnja Japanka Hamako Mori koja redovito objavljuje snimke sebe kako igra popularne videoigre. Ušla je i u Guinnessovu knjigu rekorda

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 8. lipnja 2020. u 16:34

Gunnessova knjiga bizarnih rekorda odnedavno je bogatija za još jedan – onaj za najstarijeg aktivnog youtubera koji se bavi videoigrama. Nova rekorderka je Hamako Mori iz Japana, koja je sa svojih 90 godina i dalje prilično živahna i prpošna. Na YouTubeu ima 322 tisuće pretplatnika, a videi njezinog igranja bilježe po nekoliko desetaka, pa čak i stotina tisuća pregleda. Time je zadovoljila kriterije Guinnessove knjige i postala i službeno najstarija youtuberica-gamerica na svijetu.

Kanal Gamer Grandma aktivan je već oko pet godina, a bakica Mori dnevno, kaže, provede tri ili više sata u virtualnom okruženju tamaneći protivnike, u čemu poprilično uživa. Živi s obitelji u mjestu Chiba, jugoistočno od Tokija, a videoigrama se zabavlja već 40-ak godina – "karijeru" je počela još 1981. na konzoli Cassette Vision, na kojoj su se tada igrala njezina djeca.

Baka gamerica

Danas, iako igra svakog dana, njezin 43-godišnji unuk snima je nekoliko puta mjesečno, te potom snimke igranja objavljuje na YouTubeu. Bakica napominje i kako redovito održava formu prstiju raznim vježbama, a sve kako bi mogla biti što agilnija s kontrolerom u ruci.

Bakicu u akciji, u igri Resident Evil 3 Remake možete pogledati u videu ispod ovog teksta. Osim te igra, u posljednjih se pet godina okušala i u Final Fantasyju 7, CoD Modern Warfareu, Borderlandsu 3 i sličnim popularnim naslovima. Trenutačno ipak kao omiljene igre izdvaja serijal Grand Theft Auto te Elder Scrolls V: Skyrim.