Ovaj Samsungov mobitel ima bateriju od 30.000 mAh i Lightning priključak

Uz jedno punjenje za koje potrebno oko sedam sati, autonomija ovog nesvakidašnjeg Galaxyja A32 trebala bi biti više od tjedan dana

Matej Markovinović utorak, 7. ožujka 2023. u 10:47
Modificirani Samsung Galaxy A32 s baterijom kapaciteta 30.000 mAh 📷 Foto: Reddit
Modificirani Samsung Galaxy A32 s baterijom kapaciteta 30.000 mAh Foto: Reddit

Korisnik Reddite Downtown_Cranberry44, objavio je zanimljivu „uradi sam“ kreaciju. On je, naime, modificirao Samsung Galaxy A32 5G da ima bateriju kapaciteta 30.000 mAh, a stavio mu je, među ostalom, i Appleov Lightning priključak.

„Zamijenio sam internu bateriju svog Galaxyja A32 sa šest Samsungovih 50E ćelija povezanih paralelno da napravim jednu bateriju od 30.000 mAh. Da se potpuno napuni, bilo je potrebno oko sedam sati, a mobitel bi s jednim punjenjem trebao trajati više od tjedan dana“, objašnjava korisnik Reddita.

📷 Foto: Reddit
Foto: Reddit

Nova baterija teži preko 450 grama, što je dvostruko više od originalne težine uređaja, pa su se mnogi redditori našalili da je riječ o „cigli“ u punom smislu riječi. Mobitel također ima više priključaka za punjenje, uključujući dva USB-A, jedan USB-C, mikro USB i Lightning priključak kojeg smo već spomenuli.

Iako je svakako pozitivno to što mobitel ima autonomiju višu od tjedan dana, puno je više nedostatak ove skalamerije. Osim, naravno, velike mase, neatraktivnog i glomaznog izgleda, modificirani Galaxy A32 zapravo ne prepoznaje u potpunosti novu bateriju te uvijek prijavljuje da je „pri kraju“, odnosno na jedan posto.