Ovako izgleda iPhone 14 Pro Max sa zakrivljenim zaslonom

Zakrivljeni zasloni često se mogu vidjeti na flagship mobitelima, no Apple ih je uvijek izbjegavao. Kako bi ispravio tu 'nepravdu', jedan je korisnik Twittera odlučio staviti zakrivljeni zaslon na trenutno najjači iPhone

Matej Markovinović ponedjeljak, 5. prosinca 2022. u 13:45
📷 Screenshot: Twitter/@lipilipsi
Screenshot: Twitter/@lipilipsi

Budući da mnogi korisnici kritiziraju Apple da „reciklira“ dizajn svojih mobitela iz godine u godinu, inženjer poznatiji na Twitteru kao fix Apple (@lipilipsi) odlučio je uzeti stvar u svoje ruke te zamijeniti ravni zaslon na iPhoneu 14 Pro Maxu s onim zakrivljenim.

Cijeli proces izrade zabilježio je u prigodnom videozapisu, koji je u kratko vrijeme prikupio velik broj lajkova i pregleda znatiželjnih korisnika Twittera. Kako navodi inženjer koji je navodno radio za Apple i Huawei, za ovu je modifikaciju potrebno zamijeniti srednji okvir mobitela.

Nakon ovog "uradi sam" vizualnog osvježenja, iPhone 14 Pro Max sa zakrivljenim zaslonom izgleda kao pravi flagship mobitel. Dynamic Island na vrhu zaslona funkcionira bez problema, kao i sve touch funkcije. Inženjer je ponudio zainteresiranim korisnicima da mu pošalju mobitel na „dotjerivanje“, no nije otkrio koliko će taj pothvat koštati.