Pileći medaljon u obliku lika iz Among Usa prodan za gotovo 100.000 dolara

Iako je videoigra Among Us u kratko vrijeme stekla velik broj igrača, čini se da kupac ovog pilećeg medaljona odnosi titulu njenog najvećeg obožavatelja

Matej Markovinović subota, 5. lipnja 2021. u 16:25

Jedan je korisnik eBaya postavio na stranicu McDonald'sov pileći medaljon u obliku lika iz Among Usa koji se nakon više od 180 ponuda, prodao za 99.997 dolara. Početna je cijena bila svega 99 centi, no prema povijesti ponuda, ona se nakon dva dana podigla na skoro 15.000 dolara, a za onu finalnu je bilo potrebno četiri dana nadmetanja.

Izvor: eBay
Izvor: eBay

Kako prenosi The Verge, prodavač je rekao da će pileći medaljon zamrznuti i hermetički zatvoriti te da će biti isporučen prije isteka roka valjanosti, pa će ga prema ovim navodima novi kupac, ako je dovoljno hrabar, moći i pojesti. Također se navodi da rok valjanosti za ovakvu vrstu prehrambenog proizvoda, istječe za oko 14 dana.

Osim što se radi o pilećem medaljonu u obliku lika iz popularne video igre, pretpostavlja se da je veliku cijenu postigao i jer je 'pronađen' u McDonald'sovom limitiranom BTS obroku. Naime, radi se o kolaboraciji popularnog korejskog benda i američkog lanca brze prehrane te se njihov McMenu, kao i u ostalim dijelovima svijeta, mogao kupiti i u Hrvatskoj.