Svjetski rekorder u skupljanju igara ima ih preko 20 tisuća

Antonio Monteiro iz Teksasa ušao je u Gunnnesovu knjigu rekorda s kolekcijom od preko 20 tisuća videoigara koje skuplja od djetinjstva

Sandro Vrbanus utorak, 2. travnja 2019. u 06:00

Guinnessova knjiga ludih i neobičnih rekorda odnedavno je bogatija za jedan rekord koji se tiče kolekcionara videoigara. Antonio Romero Monteiro iz Richmonda (američka savezna država Teksas), dobio je status Guinnessovog rekordera kao čovjek s najvećom kolekcijom igara na svijetu. Njegova životna opsesija, strast i ostvarenje dječačkog sna pretvorili su se u zbirku od 20.139 igara svih mogućih vrsta i žanrova.

Monteiro na svojim policama čuva sve igre ikada izdane u SAD-u za PlayStation 2 i 3 te PSP i PS Vitu, kao i za Xbox i Xbox 360, preko tisuću igara za PlayStation 1, preko 500 igara za Xbox One, i ništa manje ogromnu kolekciju igara za Nintendove konzole GameCube, Wii, Switch, i tako dalje… Naravno, u zbirci se nalaze i naslovi za manje popularne i poznate konzole, kao i brojni svjetski rariteti.

U službenom Guinnessovom videu ovom je kolekcionaru trebalo desetak minuta samo da pokaže sve dijelove svoje impresivne zbirke, a samo za točno brojanje iste trebalo mu je osam dana. Osim impozantne količine igara Monteiro imai preko stotinu konzola tako da u svakom trenutku može zaigrati bilo koji naslov koji mu se u tom trenutku nađe pod rukama.

Kao osobnog favorita od svih preko 20 tisuća igara novi Guinnessov rekorder izdvojio je igru Castlevania IV, Konamijevu platformsku igru za SNES (Super Nintendo Entertainment System) izdanu 1991. godine.