Uživo iz Microsoftovog podvodnog podatkovnog centra

Osim što je u svrhu testiranja potopio veliki podatkovni centar, Microsoft je uz njega na dno mora poslao i dvije kamere čije snimke uživo emitira

Sandro Vrbanus petak, 10. kolovoza 2018. u 18:12

Vjerojatno se sjećate kada je, početkom lipnja, u sklopu projekta Natick Microsoft u more sjeverno od Škotke potopio rezervoar s 12 serverskih rackova. Ovaj podatkovni centar u svojih ukupno 864 servera pohranjuje i do 27,6 petabajta podataka i sasvim dobro to čini iako se nalazi na morskome dnu.

No, da ne ostane sve samo na tehnologiji koja se nalazi unutar zatvorenoga cilindra, Microsoft je na njega s vanjske strane dodao i dvije video kamere. Njihova je funkcija snimati ovaj data centar kako bi tim zadužen za njegovo "zdravlje" mogao pratiti utjecaj okoline na kućište kao i zbivanja u njegovoj okolici. A to u velikom dijelu uključuje kretanje raznih riba oko podatkovnog centra, što nije prizor na koji smo baš navikli.

Kako bi cijeli projekt približio javnosti, Microsoft je na stranice projekta postavio i dva live feeda – pa snimke sa spomenutih podvodnih kamera na data centru možete na ovom mjestu gledati uživo. Gledatelji live streama s dna mora moći će tako gledati kakve sve ribe posjećuju ovaj podatkovni centar, ali i pratiti kako ga polako nagriza hrđa – i usput se malo, barem vitualno, rashladiti u ove vruće dane.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi