Nova generacija Sonos Beam soundbara dolazi s podrškom za Dolby Atmos

Budući da se na tržištu pojavljuje sve više zvučnih traka s podrškom za Dolby Atmos, nije iznenađujuće da će ga imati i Sonosov novi Beam

Matej Markovinović srijeda, 15. rujna 2021. u 13:05

Američki proizvođač audio opreme Sonos, najavio je u utorak drugu generaciju svojeg pametnog soundbara Beam, koji će u svojem prepoznatljivom kompaktnom izdanju dolaziti s podrškom za Dolby Atmos.

Naime, novi je Beam zadržao veličinu svog prethodnika, no zahvaljujući većoj procesorskoj snazi i novim postupnim nizom zvučnika, može se pohvaliti poboljšanim zvukom kojeg usmjerava i lokalizira po prostoriji za živopisno iskustvo, navode iz Sonosa.

Foto: Sonos
Foto: Sonos

Osim toga, soundbar je kompatibilan i s HDMI eARC sučeljen na televizoru, pa tako podržava nove audio formate, što će, kako kažu iz tvrtke, uistinu nadograditi iskustvo kućnog kina zajedno s ostalim značajkama.

Foto: Sonos
Foto: Sonos

Sonos će kasnije ove godine podržati i Amazon Music Ultra High Definition.

Foto: Sonos
Foto: Sonos

Ovaj se soundbar postavlja pomoću Sonos aplikacije sa samo dva kabela i novim mogućnostima NFC-a, a valja istaknuti i da je tvrtka također vizualno osvježila Beam 2, pa je tu tako nova polikarbonatna rešetka.

Iz Sonosa ističu da je novi Beam podešen uz doprinos ekipe Sonos Soundboarda te navode da korisnici dodatno mogu prilagoditi zvuk s tehnologijom Trueplay, koja može detektirati i prilagoditi zvučnik refleksijama zidova i namještaja.

Foto: Sonos
Foto: Sonos

 Novi će Beam biti dostupan na Sonosovoj službenoj stranici od 5. listopada po cijeni od 3.799 kuna.