AfterShip - sjajan servis za praćenje dostave paketa

AfterShip je još jedan popularan servis koji se specijalizira za kontinuirano praćenje dostave paketa i to za velik broj dostavnih službi. Uz one najveće i najpoznatije kao što su DHL, DPD ili UPS, nudi podršku za više od 700 dostavnih službi koje posluju diljem svijeta…

Matija Gračanin utorak, 15. prosinca 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv AfterShip 
Namjena Servis za praćenje pošiljaka
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 9 USD mjesečno (Essentials) / 199 USD mjesečno (Pro)

U vrijeme kada je online kupovina počela nadmašivati ono tradicionalnu za koju je potrebno doista otići u trgovinu, servisi kao što je AfterShip koji se specijaliziraju za jednostavno praćenje dostave paketa, postali su gotovo neizostavan dio upravo kupovine putem Interneta.

Servisa za praćenje pošiljaka ima sve više, a ovo je tek još jedan namijenjen kontinuiranom praćenjem pošiljaka. Međutim, ističe se podrškom za više od 700 dostavnih službi koje posluju diljem svijeta (uključujući i Hrvatsku poštu), ali i nekim praktičnim mogućnostima. Primjerice, osim što je moguće automatski uvoziti pošiljke s trgovina kao što je to Amazon, moguće je namjestiti i da se automatski počnu pratiti pošiljke temeljem poruka na Gmailu.

AfterShip će automatski detektirati odgovarajuću dostavnu službu unosom dodijeljenog broja za praćenje, a tu je i ugrađeni skener barkodova, podrška za push notifikacije i to za osam temeljnih statusa pošiljke te druge stvarčice.

Besplatna inačica servisa omogućava praćenje do 50 pošiljaka mjesečno i ne prikazuje oglase, no ne nudi i sve mogućnosti (za praćenje više od tri paketa potrebno je otvoriti korisnički račun). S pretplatom koja počinje od devet dolara mjesečno, dobivaju se i stvarčice kao su SMS notifikacije, analitički podaci i statistike, mogućnost uvoza i izvoza podatka te, dakako, veći broj praćenja pošiljaka.