AIMP - mobilna inačica poznatog glazbenog reproduktora s podrškom za skinove

Riječ je o jednom od najpopularnijih besplatnih glazbenih reproduktora na Windowsima, a koji već neko vrijeme ima i inačicu za Android telefone. Premda se mogućnostima ne može natjecati s daleko moćnijim reproduktorima specifično napravljenim za smartfone, ipak nudi neke zgodne stvarčice…

Matija Gračanin petak, 11. lipnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv AIMP
Namjena Prilično dobar glazbeni reproduktor
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

AIMP je dobro poznati glazbeni reproduktor prilično raskošni mogućnosti na Windowsima, a koji nudi i prilično dobro opremljenu inačicu namijenjenu Android telefonima i tabletima. Osim što će se dopasti svima onima koji ga već koriste na svojim računalima, zanimljiv će biti i onima koji vole reproduktore koji su orijentirani na stvaranje playlista i zapravo ne traže rješenje za upravljanje glazbenom kolekcijom koja se nalazi na lokalnoj pohrani telefona.

Može se pohvaliti urednim i prilično fleksibilnim sučeljem, a osim što nudi dnevnu i noćnu temu, obiluje nekim zgodnim detaljima kao što je, na primjer, prikazivanje naslovnica albuma (može ih preuzimati s Interneta) pa čak i podršku za teme što se rjeđe može vidjeti kod mobilnih reproduktora. Svakako valja istaknuti i činjenicu da podržava velik broj audiofromata, a uz to što bez problema može reproducirati glazbu koja se nalazi na telefonu, nije mu strana ni reprodukcija internetskih radijskih postaja.

Tu su i brojne druge mogućnosti kao što je tajmer koji će reprodukciju glazbe zaustaviti nakon određenog vremena ili već prema definiranom uvjetu, zatim solidno osmišljen 29-tračni ekvalizator s hrpicom presetova, podrška za Android Auto, podrška za dodavanje bookmarka, zatim mogućnost prikazivanja tekstova pjesama, elementarno miksanje prijelaza među pjesmama, podrška za normalizaciju, upravljanje gestama i još zbilja štošta drugo.

Zapravo, jednom kad se AIMP počne koristiti, ubrzo će se uvidjeti da je ovaj reproduktor doista iznenađujuće dobro opremljen. Uostalom, isto vrijedi i za inačicu na Windowsima. Dakako, obje su verzije sasvim besplatne, a dobro je i to što se ni u mobilnoj inačici nigdje ne prikazuju ni oglasi. Ukratko, oni koji traže sposoban glazbeni reproduktor s naglaskom na playliste, upravo su ga pronašli.