AirBrush - mobilni grafički editor koji se specijalizira za retuširanje portreta

AirBrush je hvaljena te mnogima omiljena i moćna aplikacija za doradu fotografija i to ponajprije portreta. Budući da se specijalizira upravo za brzu doradu i korekciju fotografija, uopće ne čudi da je popularna baš među onima koji redovito snimaju selfije…

Matija Gračanin četvrtak, 24. veljače 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv AirBrush 
Namjena Grafički editor za retuširanje selfija
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 165 kn mjesčeno (Premium)

Grafički editori na pametnim telefonima sve su sposobniji, a AirBrush je već nekoliko godina javna tajna onih koji redovito fotografiraju selfije. Naime, nudi sve što je potrebno kako bi se u nekoliko jednostavnih poteza doradili portreti izravno na pametnom telefonu.

Omogućava iznimno jednostavno uklanjanje mrlja s lica (primjerice, bubuljica), zatim je tu lako izbjeljivanje zuba, mogućnost izglađivanje tena na portretima, skrivanje i uklanjanje drugih nesavršenosti, posvjetljivanje očiju. Da bi stvar bila bolja, uređivanje slika se odvija u stvarnom vremenu i promjene su odmah vidljive.

Naravno, premda je AirBrush posebno osmišljen kao mobilni alat za retuširanje portreta i uređivanje seflija, zapravo nudi i sve ono drugo što bi se moglo očekivati od jednog sposobnoga alata za doradu fotografija. To znači da su tu i brojni filteri, mogućnost izrezivanja fotografija i, u konačnici, jednostavna mogućnost da se uređene fotografije podijeli s drugima.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali kao i mnoge druge slične aplikacije ograničena mogućnostima, dok se za pristup svim značajkama te još većem broju filtera i efekata mora plaćati pretplata za izdanje Premium koje stoji 165 kn mjesečno, a može ga se besplatno isprobavati sedam dana.