Aircash – prvi hrvatski digitalni novčanik

Riječ je o još jednom domaćem financijskom rješenju koje u prvome redu služi za jednostavno prebacivanje novca među korisnicima, ali i za plaćanje računa skeniranjem crtičnih kodova, nadoplatu ENC računa, kao i nadoplatu bonova za mobilne telefone, a čak i bonova za Playstation te plaćanja drugih usluga…

Matija Gračanin četvrtak, 15. listopada 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Aircash
Namjena Digitalni novčanik
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Aircash je domaća usluga digitalnog novčanika koja je već neko vrijeme dostupna, a omogućava da se na vrlo jednostavan način drugim korisnicima prebacuju stvarna novčana sredstva koja se u svoj virtualni novčanik mogu uplaćivati bilo kreditnim karticama (Visa, Maestro i Mastercard) ili se sredstva mogu nadoplatiti na Aircashovim prodajnim mjestima – kioscima Tiska, Ininim benzinskim postajama te poslovnicama PBZ banke.

Jednom kad se sredstva nalaze na računu, osim prebacivanja drugim korisnicima koristeći samo broj telefona, moguće je i plaćati račune očitavanjem crtičnih kodova, ali i plaćati brojne usluge kao što su naknade za parking, uplaćivati igre na sreću, nadoplaćivati ENC kao i bonove za mobilne telefone, pa čak i bonove za Playstation.

Zanimljivost je i to što je moguće isplatiti gotov novac na bankomatima PBZ-a, ali isto je moguće napraviti i na kioscima Tiska te na bilo kojoj benzinskoj postaji Ine. Drugim riječima, na istim mjestima gdje se virtualni novčanik može nadoplaćivati.

Naknade za nadoplatu računa nema, ali se plaća naknada za prijenose drugim korisnicima i to jedan posto, zatim je tu naknada za plaćanje računa skeniranjem barkodova i to od 3,50 kn, dok naknada za slanje novca na online račune partnera ovisi o tom partneru. Ako se želi podići novac na bankomatu, platiti će se četiri kune s time da je još uvijek u tijeku akcija podizanja gotovine bez naknade. Previše naknada, pogotovo kad ima alternativa kod kojih naknada nema? Slažemo se.