Alfred Camera - pretvara bilo koji pametni telefon ili tablet u kućnu sigurnosnu kameru

Alfred Camera je aplikacija koja će pametne telefone ili tablet računala pomoći pretvoriti u jednostavne kućne sigurnosne nadzorne kamere i tako omogućiti da se starije uređaje opet stavi u funkciju umjesto kupovine specijaliziranih kamera…

Matija Gračanin ponedjeljak, 19. veljače 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Alfred Camera
Namjena Transformira smartfone u nadzorne kamere
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 2,49 USD mj (Premium)

Danas malo tko već negdje ne čuva barem jedan stariji pametni telefon ili tablet računalo koji se zamijenio novijim modelom. No, to što je riječ o starijim uređajima, ne znači da ne postoji način da ih se ne iskoristi. Alfred Camera će ih, naime, pretvoriti u jednostavne kućne nadzorne kamere.

Na taj se način stariji i već možda zaboravljeni pametni telefoni ili tablet računala mogu opet staviti u funkciju. Čitavu je stvar vrlo jednostavno podesiti da radi, a premda se korištenje aplikacija baš kao što je ova ne može zamijeniti namjenski sigurnosni sustav, ipak ima svoje primjene.

Da bi stvar bila još bolja, Alfred Camera nudi i neke značajke koje su inače tipične upravo za nadzorne kamere. Tako je tu mogućnost detektora pokreta, opcija definiranja zona kao i detekcije osoba uz mogućnost definiranja vremenskih perioda kada će detekcija biti aktivna i kada će se dobivati upozorenja.

Osim toga, tu je i mogućnost skladištenja snimki u oblaku pa se snimkama može pristupati unazad, a u svakome je trenutku moguće u stvarnom vremenu gledati prijenos videa. Dakako, tu su i druge mogućnosti i detalji, a premda je osnovna inačica besplatna, za punu iskoristivost i uklanjanje ograničenja potrebno je plaćati pretplatu za izdanje Premium koje stoji oko dva i pol dolara mjesečno.