AppLock - aplikacija za jednostavno ograničavanje pristupa aplikacijama

Ako se iz bilo kojeg razloga želi ograničiti pristup aplikacijama na pametnom telefonu, to je iznenađujuće lako. Sve što treba je neka od aplikacija koja takvo što omogućuje, a jedna od najboljih upravo je AppLock. Da bi stvar bila još bolja, nudi i čitav niz drugih dodatnih stvarčica…

Matija Gračanin srijeda, 24. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv AppLock 
Namjena Zaključavanje pristupa aplikacijama
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / od 16 kn mjesečno (Premium)

Riječ je o jednoj od najpopularnijih aplikacija koja omogućava da se na vrlo jednostavan način zaključa pristup aplikacijama na pametnom telefonu, a jednom kada se to učini, da bi se te aplikacije pokretalo potrebno je autorizirati se već klasičnijom metodama; PIN-om, crtanjem uzorka, otiskom prsta i slično.

Drugim riječima, AppLock omogućava da se bez puno petljanja zapriječi pristup Facebooku, Whatsappu, Snapchatu, Instagramu, galeriji slika, Gmailu, Messengeru ili bilo kojoj drugoj aplikaciji, pa čak i određenim dijelovima samoga Androida.

Osim toga, može sakriti slike i videozapise koji će nestati iz galerije, a moći će ih se vidjeti u posebno namijenjenom sefu. Nadalje, jedna od zgodnih specifičnosti kojom se AppLock ističe, nasumičan je raspored virtualne tipkovnice za unos lozinke za otključavanje – tako nitko neće moći preko ramena vidjeti koja je točno lozinka.

Dakako, mogućnosti ima još, pa tako AppLock nudi i web preglednik za inkognito surfanje, mogućnost otključavanja ili zaključavanja pristupa aplikacijama prema vremenskom rasporedu te prema lokaciji, mogućnost da se spriječi deinstalacija aplikacija, podršku za teme i štošta drugo.

Na umu samo valja imati da za punu funkcionalnost aplikacija mora imati administratorska prava, a koristi i značajke pristupačnosti. Osnovna inačica aplikacije je besplatna no prikazuje oglase. Moguće ih se riješiti uz plaćanje pretplate od 16 kn mjesečno s čime se dobivaju i neke druge stvarčice.