ARTE - aplikacija koja će se dopasti istinskim ljubiteljima umjetnosti i kulture

ARTE je dobro poznata kulturna platforma koja već dugi niz godina proizvodi sadržaje iz kulture te ga čini dostupnim na području Europe. Nudi i mobilni aplikaciju putem koje je moguće gledati brojne dokumentarce, filmove, koncerte klasične glazbe i emisije o politici i društvu..

Matija Gračanin ponedjeljak, 24. travnja 2023. u 05:35
OSNOVNI PODACI
Naziv ARTE 
Namjena Slavna kulturna platforma s mnoštvom sadržaja
Android Play Store / AppGallery
iOS App Store
Cijena Besplatan

ARTE je dobro poznat i popularan TV kanal koji već više od 30 godina na području Europe stvara i čini dostupnim program iz umjetnosti i kulture vjerojatno nije potrebno posebno predstavljati, a osim što ga je moguće pratiti putem satelita i na druge načine, tu je i službena mobilna aplikacija.

Sasvim je besplatna, a da bi je se koristilo nije nužno otvoriti korisnički račun premda je to preporučljivo jer se na taj način dobivaju i neke dodatne mogućnosti. Putem aplikacije je moguće uživati u brojnim dokumentarcima, filmovima, koncertima klasične i popularne glazbe te emisijama o politici i društvu.

Kako je Arte platforma koja svoje začetke ima u Njemačkoj i Francuskoj, sadržaj je pretežito dostupan na francuskom i njemačkom jeziku što će biti korisno i onima koji žele usavršiti poznavanje tih jezik uz to što će moći gledati zanimljiv sadržaj iz kulture, ali su tu i tilovi na engleskom jeziku kao i drugim jezicima (hrvatskog nema).

Sama aplikacija nudi i podršku za Chromecast, tu je i opcija preuzimanja sadržaja kako bi se moglo gledati i onda kada nije dostupna internetska veza, a i sam se sadržaj prilično redovito mijenja i nadopunjuje. Ukratko, ovo je aplikacija koju bi svi istinski ljubitelji kulture, umjetnosti, povijesti i znanosti trebali imati na svojem pametnom telefonu ili tabletu.