Aurora Store - jedna od najljepših alternativnih trgovina aplikacijama za Android telefone

Alternativne trgovine aplikacijama nisu ništa neuobičajeno i to pogotovo one namijenjene aplikacijama za Android, a samo jedna od njihovih prednosti je činjenica da se obično može doći do aplikacija koje su iz mnogih razloga nedostupne u službenoj trgovini…

Matija Gračanin petak, 18. lipnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Aurora Store
Namjena Alternativna trgovina aplikacijama
Android F-Droid
iOS Nema
Cijena Besplatan

Aurora Store slovi kao jedna od najljepših alternativnih trgovina za aplikacija namijenjene Android telefonima, a to će svima postati jasno već na prvi pogled. Nema što, doista se mora priznati da su dizajneri odradili prilično dobar posao pa ne samo da trgovina izgleda odlično pri čemu je moguće birati između više tema, nego se u njoj i prilično lako snaći.

Baš kao što je to slučaj i kod svih drugih alternativnih trgovina i ova se mora instalirati kao aplikacija treće strane pa upravo to valja dopustiti na svojem pametnom telefonu, a onda kasnije i samom Aurora Storeu treba dopustiti da se putem njega mogu instalirati aplikacije. Ono po čemu se ova trgovina razlikuje od brojnih drugih, nije samo u odličnom izgledu, nego je riječ o aplikaciji otvorenog koda (službena se instalacija može preuzeti putem F-Droida).

Ponuda aplikacija je vrlo bogata, a tu će se pronaći i one aplikacije koje doista jesu iz nekog razloga nedostupne u službenoj trgovini (najčešće zbog geografskih restrikcija). Dakako, podržano je ažuriranje instaliranih aplikacija baš kao i samoga Aurora Storea, tu je i podrška za pretraživanje, moguće je pratiti korištenje aplikacija, pregled dodataka za praćenje unutar aplikacija i ponešto drugo.

Pri svemu tome nudi i neke specifične mogućnosti u slučaju da je pametni telefon rootan, pa je tako moguće koristiti značajku De-bloater koja omogućava deinstalaciju predinstaliranih aplikacija ili Nuke it! koji omogućava preciznu detekciju komponenti za praćenje unutar aplikacija. Bilo kako bilo, svi oni koji traže vizualno lijepu i solidnu alternativnu trgovinu aplikacijama – upravo su je pronašli.