Barcode Scanner - sposoban mobilni čitač brojnih vrsta crtičnih kodova

Premda je možda primarna funkcija ove aplikacija zapravo promovirati solidan SDK za rad s crtičnim kodovima tvrtke Cognex, ovaj čitač barkodova je posve besplatan i, mora mu se to priznati, prilično uspješan u brzom prepoznavanju i čitanju brojnih vrsta barkodova…

Matija Gračanin ponedjeljak, 13. veljače 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Barcode Scanner
Namjena Čitač različitih vrsta barkodova
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Čitači barkodova već odavna nisu ništa neuobičajeno na pametnim telefonima, a čak i aplikacije proizvođača za rad s kamero ugrađenom u telefone običavaju nuditi barem kakvu-takvu podršku za čitanje nekoliko vrsta barkodova. Za podršku više vrsta barkodova, potrebno je ipak instalirati neku od specijaliziranih aplikacija.

Barcode Scanner je upravo takva aplikacija, a premda ja zapravo jasno da službi kao još jedan način da se promovira SDK za rad s crtičnim kodovima tvrtke Cognex koju je ovu aplikaciju i napravila te ponudila besplatno, nema razloga da je se ne koristi kao primarno mobilno rješenje za čitanje barkodova.

Ono što ovu aplikaciju čini zanimljivom nije samo činjenica da je besplatna, nego i to da nudi podršku za niz različitih tipova barkodova. Štovieš, u postavkama je moguće uključivati ili isključivati podršku određene tipove barkodova, a uz svaki je tip moguće podešavati i određene parametre.

Doduše, sama aplikacija ne nudi neke posebno napredne mogućnosti, ali joj se mora priznati da radi brzo i pouzdano. Sve što je potrebno da se očita barkod jest pokrenuti aplikaciju, uperiti kameru pametnog telefona prema barkodu i Barcode Scanner će se veselo oglasiti tonom te na zaslonu prikazati očitani sadržaj.

Očitani sadržaj je moguće kopirati na clipboard, pokrenuti pretraživanje uz pomoć Googlea ili ga podijeliti s drugima. Zgodno je to što je kasnije moguće pregledavati sve što je očitano u jednostavnom popisu (stavke je moguće obrisati), a pri skeniranju barkodova je moguće zumirati kameru. U svakom slučaju, tko traži sposobnog i besplatnog mobilnog skenera crtičnih kodova za Android telefone, upravo ga je pronašao.