Behance - platforma za digitalne i druge kreativce iza koje stoji Adobe

Behance je Adobeova platforma koja je zamišljena tako da bi umjetnici mogli prikazivati vlastite kreativne radove i međusobno se povezivati. S druge strane, ovo je platforma koja svima omogućuje da se vrlo lako inspiriraju ili pronađu umjetnike za vlastite projekte…

Matija Gračanin ponedjeljak, 16. siječnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Behance 
Namjena Adobeova platforma za kreativce
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Platforme koje omogućavaju da digitalni (i drugi) umjetnici pokazuju svoje radove krucijalne su kako za njihovo pozicioniranje među žestokom konkurencijom, kao i za pronalazak angažmana kroz prezentiranje vlastitog portfelja kreativnih radova. Behance je upravo takva platforma.

Iza nje stoji Adobe što već samo po sebi nešto znači, a u najmanju ruku da je riječ o još jednom alatu koji bi umjetnici trebali koristiti, ili barem razmisliti o tome kao mediju za pronalazak posla. Svi drugi ovu platformu mogu koristiti za jednostavno pregledavanje digitalnih kreacija i drugih vrsta kreativnih radova, ako nizašto drugo, onda barem za inspiraciju.

Službena aplikacija prilično je zgodno osmišljena, a sve počinje tako da se izaberu kategorije kreativnih radova koje se želi pratiti. Nakon toga će se dobiti pregled radova iz željenih kategorija koji se može skrolati praktično u beskonačnost. Pri tome je moguće početi pratiti određene umjetnike, a svakako je uputno i otvoriti korisnički račun.

Bogatu biblioteku kreativnih radova lako je pretraživati (i grupirati prema kategoriji i vrsti), tu je i mogućnost pregledavanja brojnih tutorijala koje su osmislili profesionalni umjetnici i dizajneri što može biti korisno za one koji tek ulaze u svijet digitalnih kreacija, komunicirati s umjetnicima i ostvarivati suradnju te drugo.