BeReal - inovativna društvena mreža na kojoj se cijeni autentičnost

BeReal je u suštini društvena mreža za dijeljenje fotografija no koja se od većine razlikuje u tome što će oni koji sudjeluju jedanput dnevno u nasumično vrijeme dobiti obavijest o tome da sada treba objaviti fotografiju onoga što trenutačno rade i gdje se nalaze…

Matija Gračanin ponedjeljak, 25. travnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BeReal
Namjena Društvena mreža s naglaskom na autentičnost
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Dobro je poznata činjenica da su društvene mreže jedan od ključnih instrumenata današnjice u stvaranju privida i lažne slike stvarnosti, a nerijetko fotografije koje se objavljuju su na različit način retuširane, uljepšane i ciljano se objavljuju s odgodom. Ova društvena mreža želi to promijeniti.

BeReal je relativno nova društvena mreža putem koje se mogu dijeliti fotografije s prijateljima, ali koja se prilično razlikuje od drugih sličnih mreža. Naime, tu se potiče autentičnost i želi se izbjeći ključna boljka danas popularnih društvenih mreža. Kako to želi postići?

Tako što će svi oni koji sudjeluju na društvenoj mrežu svaki dan u nasumično odabrano vrijeme dobiti obavijesti o tome da sada trebaju kamerom snimiti fotografiju onoga što u danom trenutku rade i gdje se nalaze. Time bi se, navodno, trebao steći uvid u autentičnu stvarnost, izbjeći korištenje filtara i imati previše vremena da se slike namjeste tako da se iskrivi stvarnost.

U trenutku kada se dobije obavijest, imat će se dvije minute da se slika objavi, a tijekom slikanja koristiti će se i prednja i stražnja kamera pametnog telefona. Slike je moguće komentirati, sve dodatno ukrasiti RealMojijima i drugi. Dakle, oni koji žele iskusiti malo drukčiju društvenu mrežu na kojoj se cijeni autentičnost, svakako bi trebali probati BeReal.