blockit - pomaže smanjiti prekomjernu uporabu pametnog telefona i dokinuti ovisnost

Prekomjerno korištenje pametnih uređaja definitivno nije dobro za zdravlje, a oni koji osjećaju da su postali i previše ovisni o korištenju spravica, svakako bi trebali nešto poduzeti. Prvi korak je smanjenje korištenja pametnog telefona, a tu pomažu aplikacije poput ove…

Matija Gračanin četvrtak, 23. svibnja 2024. u 05:55
OSNOVNI PODACI
Naziv blockit
Namjena Smanjenje prekomjerne upotrebe smartfona
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 5,49 eur

Pametni telefoni uvelike su promijenili našu svakodnevicu, no kako svaka medalja ima dvije strane, tako je i suvremena tehnologija djelomice poboljšala načina na koji radimo i konzumirano digitalne usluge, ali je istovremeno počela negativno utjecati na živote kroz prekomjernu uporabu smartfona. Blockit je aplikacija koja želi pomoći upravo u tome.

Naime, riječ je o stvarno zgodno osmišljenoj i izvedenoj aplikaciji koja omogućava da se namjesti vrijeme koliko se dugo želi onemogućiti korištenje pametnog telefon, a onda će to aplikacija doista i učiniti. Ideja je da se tijekom vremena blokiranja telefona može usredotočiti na ono što je važno, a nije povezano s pametnim telefonom i tako, korak po korak, pomoći da se smanji prekomjerna uporaba pametnog telefona.

Dok traje vrijeme blokiranja telefona, na zaslonu bit će prikazan zgodno dizajniran sat (dok je telefon zaključan mogu se koristiti glasovni pozivi), a tu se otkriva i još jedna mogućnost. Naime, aplikacija nudi mogućnost kupovinu padobrana kojima se može otključati pristup telefonu prije isteka namještenog vremena; pritom se inicijalno dobiva jedan padobran besplatno, a druge je potrebno plaćati (jedan padobran stoji 1,89 eura, a paket od tri 3,79 eura).

Osim toga, aplikacija prikazuje oglase kojih se može riješiti plaćanjem 5,49 eura. Ukratko, ovo je aplikacija koja svoj posao obavlja onako kako bi se očekivalo, te se može pohvaliti zbilja zgodno osmišljenim i vrlo fluidnim sučeljem zgodnih animacija, ali na umu treba imati i da joj je potrebno dati prilično široke ovlasti na pametnom telefonu kako bi moglo nesmetano funkcionirati.