BlueMail - sposoban klijent e-pošte s unificiranim prikazom poruka

Blue Mail se tijekom vremena nametnuo kao ponajbolji univerzalni klijent e-pošte koji se ističe unificiranim inboxom, ali i nizom drugih mogućnosti zbog čega je stekao pravu vojsku poklonika. Naravno, pomoglo mu je i to da ga se može koristiti i sasvim besplatno…

Matija Gračanin ponedjeljak, 7. lipnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BlueMail
Namjena Univerzalni klijent e-pošte
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Blue Mail je relativno dobro poznati univerzalni klijent e-pošte koji nudi unificirani inbox pa na jednom mjestu kombinira poruke pristigle s više e-mail računa. Kako mnogi pristigle poruke smatraju i svojevrsnim zadacima koje treba riješiti, Blue Mail usvaja taj koncept, pa se pretinac pristigle pošte pretvara upravo u listu zadataka s kojom se treba suočiti.

Podržava velik broj e-mail servisa što je svakako pohvalno, a između ostalog tu su i Gmail, Outlook,  Yahoo Mail, iCloud i Office 365 dok jednako tako podržava IMAP, POP3 te Exchange (ActiveSync, EWS, Office 365). Naglašene su njegove organizacijske sposobnosti što mu je jedna od velikih prednosti, a mora mu se priznati i da nudi čitav niz detalja kojima ga se može prilagoditi osobnim afinitetima.

Jedna od njegovih ključnih prednosti u odnosu na druge konkurente klijente e-pošte svakako je činjenica da je prisutan na svim važnim platformama u što su uključeni i operativni sustavi za stolna i prijenosna računala što znači da se pristup radu s e-poštom neće mijenjati kad se kombinira rad pametnih telefona i tableta te računala.

Osim toga, Blue Mail naprosto obiluje praktičnim detaljima i čitavim nizom dodatnih mogućnosti kao što je, primjerice, integracija kalendara, odlična integracija kontakata, pravovremena i pouzdane push notifikacije, mogućnost rada i bez internetske veze, dobro osmišljeni filtri, vrlo fleksibilno sučelje koje može biti prilagođeno i kad se telefon rotira, podrška za Android Wear i Apple Watch te štošta drugo.

Kada se svemu tome pridoda i činjenica da je Blue Mail besplatan i da nema posebnih ograničenja, onda postaje još primamljiviji. Doduše, postoji i inačica Business koja za otprilike četiri i pol dolara mjesečno po korisniku donosi i neke korisne mogućnosti poslovnim korisnicima kao što je, primjerice, podrška za definiranje politika i upravljanje uređajima, prioritetna podrška i slično. Uz inačicu Business, tu je i izdanje Enterprise koje uvodi mogućnosti koje će korisne biti još većim računalnim sredinama i tvrtkama.