Cashew - sve što je potrebno za praćenje troškova te stvaranje i planiranje budžeta

Dobro je poznata činjenica da je za uspješno upravljanje vlastitim novcem i stjecanjem potpune kontrole nad osobnim financijama potrebno planirati i osmisliti osobni budžet, te redovno bilježiti i pratiti troškove. Ovo je aplikacija koja upravo to omogućuje…

Matija Gračanin srijeda, 3. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Cashew
Namjena Upravljanje osobnim troškovima i budžetima
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan /13,99 eur godišnje, 1,639 eur mj, 22,99 eur jednokratno (Pro)

Kada je riječ o osobnim financijama, dobro je poznato da planiranje budžeta ima ključnu ulogu budući da se time stječe bolja kontrola nad troškovima, odolijeva neplaniranoj kupovini te se, u konačnici, postiže i financijska stabilnost te se postižu zacrtani ciljevi. Da bi stvar bila bolja, postoji niz aplikacija koje pomažu upravo pri kontroli troškova i stvaranju budžeta, a Cashew se svrsta među bolje i u zadnje vrijeme popularnije.

Sve počinje upravo stvaranjem budžeta kroz definiranje raspoloživog mjesečnog iznosa (taj se iznos kao i period u kojemu se prihodi dobivaju mogu promijeniti u bilo kojem trenutku), a onda je uputno i otvoriti korisnički račun kako bi podaci bili sačuvani i sinkronizirani.

Nakon toga, samo treba biti pažljivi i uporan pri unošenju troškova i drugih financijskih transakcija, jednako kao i prihoda. Tako će se tijekom vremena dobiti jasan uvid na što se točno troši teško zarađen novac, pa samim time i korigirati svoje ponašanje. Naravno, kako bi to bilo olakšano, tu je zgodno osmišljen grafički prikaz podataka, kao i detaljan prikaz povijesti prihoda i rashoda.

Zgodno je i to što je putem aplikacije moguće upravljati svim pretplatama te ih definirati kao ponavljajući troška, a onda možda odlučiti i koju pretplatu isključiti kako bi se u konačnici uštedjelo, a tu su i druge mogućnosti. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no za sve je mogućnosti potrebno plaćati pretplatu za izdanje Pro koje stoji ili 13,99 eura godišnje, 1,69 eura mjesečno ili se aplikacija može platiti jednokratno 22,99 eura.