ClevCalc - znanstveni kalkulator koji nudi i brojne dodatne ugrađene kalkulatore

S više od sto milijuna preuzimanja i prilično visokim ocjenama, ClevCalc se nameće kao jedan od najboljih mobilnih kalkulatora koji ne samo da će zamijeniti kalkulator koji obično dolazi predinstaliran na pametni telefone, nego može ponuditi i brojne dodatne mogućnosti…

Matija Gračanin srijeda, 26. srpnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv ClevCalc
Namjena Solidno opremljen mobilni kalkulator
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 2,99 eur mjesečno ili 24,99 eur godišnje (Premium)

Kalkulatori koji obično dolaze već instalirani na pametne telefone najčešće nisu pretjerano moćni i većinom mogu ponuditi one najčešće korištene značajke, a oni koji traže nešto više od toga, uvijek mogu iskušati ClevCalc; popularni znanstveni kalkulator koji je preuzet više od sto milijuna puta i može se pohvaliti prilično visokim ocjenama korisnika.

Dostupan je i na Android telefonima kao i na iPhoneu, a njegove je prednost činjenica da uz to što nudi standardni kalkulator, također uključuje znanstveni kalkulator s trigonometrijskim, eksponencijalnim i logaritamskim funkcijama, ali i brojne druge kalkulatore.

Tu je konverter valuta koji podržava više od stotinjak svjetskih valuta, zatim konverter mjernih jedinica, kalkulator namijenjen postotnom računu, zatim kalkulatori za izračun popusta kao i kredita, kalkulator za računanje potrošnje goriva, a tu su i brojni drugi kalkulatori.

Može se pohvaliti jednostavnim i nimalo pretencioznim sučeljem koje je posve podređeno tome da aplikacija bude maksimalno funkcionalna, kao i nekim dodatnim mogućnostima kao što je pregled povijesti kalkulacija.

Osim toga, tu su i neki drugi detalji, a na umu treba imati da besplatna inačica prikazuje oglase kao i to da je ponešto ograničena. Svih se ograničenja kao i oglasa može riješiti tako da se plaća pretplata za izdanje Premium koje stoji ili 2,99 eura mjesečno ili 24,99 eura godišnje.