Koliko tvrtke košta sat videosastančenja?

Kalkulator pokazuje koliko košta pozivanje nekoliko njihovih kolega da se okupe zajedno sat vremena umjesto da se samo pošalje e-mail

Tomislav Stanković ponedjeljak, 17. srpnja 2023. u 13:43
📷 Image: Jason Goodman, Unsplash
Image: Jason Goodman, Unsplash

Alat je zapravo proširenje za Chrome ugrađeno u Google kalendar koji zaposlenicima Shopifyja prikazuje procijenjene troškove njihovih sastanaka koristeći podatke temeljene na prosječnoj satnici uključenih sudionika, broju sudionika i dužini trajanja sastanka.

"Vrijeme je novac i treba ga potrošiti na pomaganje našim trgovcima da uspiju ili da se zabave - sastanci često ne služe ni jednom ni drugom.", dio je interne poruke poslane zaposlenicima prenosi CNN.

U međuvremenu su poduzeli i druge korake kao npr. neodržavanje sastanaka srijedom te ukidanje svih do sada zakazanih ponavljajućih sastanaka koji uključuju tri ili više osoba.

Prema internoj bilješci koju donosi Yahoo Finance, prosječni 30-minutni sastanak s tri zaposlenika u tvrtki stoji između 700 i 1600 dolara.

Iako je alat fokusiran na prikaz troškova održavanja sastanka njegova prava svrha nije slijepo se voditi samo troškovima nego natjerati zaposlenike da preispitaju svoju potrebu za sastancima te istraže kreativnije metode suradnje.