CoverMe - aplikacija za sigurnu komunikaciju uz sekundarni broj telefona

CoverMe je zanimljiv i potencijalno koristan servis koji omogućava sigurnu razmjenu poruka pri čemu se može dobiti i sekundarni broj telefona kako bi se dodatno zaštitio identitet i osigurala anonimnost. Naravno, tu su i neke druge zanimljive mogućnosti…

Matija Gračanin četvrtak, 22. travnja 2021. u 05:05
OSNOVNI PODACI
Naziv CoverMe 
Namjena Servis za sigurnu i anonimnu komunikaciju
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 47 kn (Premium)

CoverMe je jedan od onih servisa koji najviše naglasak stavlja na privatnosti, sigurnosti i anonimnost komunikacije, a od klasičnih se aplikacija za razmjenu poruka i glasovnu komunikaciju ponajviše razlikuje po činjenici da je putem njega moguće dobiti sekundarni broj telefona i na taj način dodatno osigurati anonimnost.

Potrebno je otvoriti korisnički račun pri čemu nije potrebno unijeti niti jedan podatak s kojim bi se na bilo koji način mogao utvrditi identitet, a premda je moguće unijeti adresu e-pošte i kasnije i svoj pravi broj telefona, to nije uvjet kako bi se aplikacija koristila.

Doduše, kako bi se CoverMe koristio u punom obimu i kako bi se dobio sekundarni broj telefona potrebno je plaćati pretplatu za jedan od dostupnih paketa koji se može dobiti već od deset dolara mjesečno, a u kojem se dobiva 270 SMS kredita i 150 kredita za glasovne pozive. Osim toga, za dodatne mogućnosti potrebno je kupiti izdanje Premium koje stoji 47 kuna.

Putem same aplikacije je moguće slati anonimne i šifrirane poruke (koristi se end-to-end enkripcija), uspostavljati glasovne pozive, slati poruke koje će automatski nestati čim ih se pročita, a tu su i neke druge stvarčice. Primjerice, moguće je maskirati samu aplikaciju u nešto drugo kako je se ne bi pronašlo na pametnom telefonu (samo u izdanju Premium), mogućnost postavljanja lažne lozinke, a tu je i poseban sef u kojemu je moguće pohranjivati osjetljive podatke.

Što se sekundarnog broja telefona tiče, nije moguće dobiti onaj u Hrvatskoj nego isključivo brojeve telefona u SAD-u i Kanadi, Austriji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Belgiji, Australiji, Nizozemskoj, Francuskoj, Danskoj, Poljskoj i Švedskoj. Postoje i ograničenja kamo se pozivi mogu uputiti, pa se tako za brojeve iz SAD-a i Kanade može pozivati samo SAD, Kanada, Kina i Meksiko, dok se za brojeve iz Ujedinjenog Kraljevstva pozivati može samo brojeve u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ostali mogu pozivati brojeve u čitavom svijetu, pa to svakako valja imati na umu.