Cyclemeter - pretvara pametne telefone u stvarno moćne ciklokompjutere

Cyclemeter je među strastvenim ljubiteljima vožnje na biciklu, boravku na otvorenom i praćenja statistika prilično popularnih aplikacija što i ne treba posebno čuditi. Ne samo da će pretvoriti pametne telefone u moćne ciklokompjutere, nego nudi i ogroman broj statističkih podataka…

Matija Gračanin petak, 12. svibnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Cyclemeter 
Namjena Pretvara pametni telefon u ciklokompjuter
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 11,28 eur (Elite)

Zagriženi ljubitelji boravka na otvorenom koji ga žele statistički detaljno popratiti, bilo da je riječ o vožnji bicikla, trčanju, hodanju ili planinarenju, s ovom će aplikacijom doći na svoje. Naime, Cyclemeter nudi mogućnost praćenja više od 250 statističkih podataka, a premda je ponajprije namijenjen pretvaranju pametnih telefona u ciklokompjutere, odlično će poslužiti i za praćenje drugih aktivnosti.

Klasične statistike (brzina, udaljenost, vrijeme, nadmorska visina), prikaz mapa, kalendari, grafikoni, intervali, zone, mogućnost bilježenja otkucaja srca uz pametne satove ili mjerače pulsa s Bluetoothom, te brojne druge specifične detaljne statistike i kalkulacije koje daju uvid u sve parametre vožnje bicikla ili neke druge aktivnosti, samo su dio onoga što  Cyclemeter može ponuditi.

Sve statističke podatke je moguće podijeliti s drugima ili ih pregledavati putem web preglednika za lakšu vlastitu analizu, tu je i mogućnost uživo praćenja i dijeljenja aktivnosti s osobama s kojima se to želi, mogućnost povezivanja različitih senzora (primjerice, mjerača kadence za sobne bicikle), podrška za navigaciju (koristi se uz Apple Maps ili Google Maps), podrška za druge aplikacije (Strava ili MyFitnessPal) te općenito snažna podrška za društvene mreže.

Ukratko, bilo da se samo želi pratiti prijeđeni kilometri i dobiti na uvid prosječna brzina i vrijeme ili se želi na raspolaganju imati i prilično detaljne statistike uz brojne druge mogućnosti, Cyclemeter se jednostavno nameće kao idealno rješenje. Osnovna inačica se može koristiti besplatno, no prilično je ograničenih mogućnosti, dok je za sve značajke potrebno plaćati godišnju pretplatu od 11,28 eura za izdanje Elite (može ga se besplatno isprobavati sedam dana).