ELSA Speak - usavršavanje izgovora engleskog jezika uz umjetnu inteligenciju

Za razliku od mnogobrojnih aplikacija za učenje jezika, ova se usredotočuje na engleski jezik i to posebice u segmentu ispravnog izgovora riječi. Cilj je postići izgovor što sličniji ili istovjetan izvornim govornicima, a pri tome se služi i umjetnom inteligencijom…

Matija Gračanin petak, 8. travnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv ELSA Speak 
Namjena Aplikacija za usavršavanje engleskog jezika
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 369 kn godišnje (Premium)

ELSA Speak (English Language Speech Assistant) je prilično popularna aplikacija i to pogotovo među onima koji žele dodatno usavršiti svoje znanje engleskog jezika i to pogotovo kada u pitanje dođe pravilno izgovaranje, odnosno, onako kako bi govorili izvorni govornici.

Naravno, tu je mogućnost i općenitog usavršavanja znanja engleskog jezika i pomoći će svima onima koji se pripremaju za ispite IELTS, TOEFL i TOEIC. Osim toga, aplikacija pomaže naučiti i osnovne fraze kao priprema za putovanje i drugo.

U pozadini se oslanja na umjetnu inteligenciju kako bi se ukazalo na točne pogreške pri izgovori, a onda i da se te greške u konačnici isprave. Specifičnost je i to što u obzir uzima koji je materinji jezik korisnika, što itekako ima značaj pri vježbanju pravilnoga izgovora.

U aplikaciji je dostupan velik broj raznovrsnih lekcija s različitim ishodima (ima više od 1600 lekcija uz više od 40 temeljenih tema), a tu je i praktičan rječnik koji pomaže pronalaziti i uvježbavati izgovor brojnih riječi te čitav niz drugih mogućnosti.

Nema što, ELSA Speak je zbilja impresivno osmišljena i izvedena edukativna aplikacija te je svakako vrijedi probati ako se želi usavršiti znanje engleskog jezika. Osnovno izdanje aplikacije je besplatno, no za puni je doživljaj potrebno plaćati pretplatu od 369 kn godišnje (dostupan je i probni period od sedam dana).