WordUp - pomaže proširiti znanje engleskog jezika početnicima i dobrim poznavateljima jezika

WordUp je popularna aplikacija među onima koji žele usavršiti znanje engleskoga jezika bez obzira na to jesu li početnici ili već iskusni poznavatelji jezika omogućujući da dodatno prošire vlastiti vokabular i približe se izvornim govornicima koristeći pritom umjetnu inteligenciju…

Matija Gračanin petak, 29. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv WordUp
Namjena Pomaže usavršiti znanje engleskog jezika
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 7,99 eur mj, 39,99 eur godišnje ili 220 eur jednokratno

Engleski jezik ima više od 200 tisuća riječi, a dok prosječni odrasli izvorni govornik vlada s 20 do 35 tisuća riječi, oni kojima je engleski drugi jezik, u prosjeku vladaju s znatno manjim fondom riječi. Srećom, postoje aplikacije kao što je WordUp koje ne samo da pomažu prošiti vokabular, nego pomažu općenito ovladati stranim jezikom (u ovom slučaju, engleskim).

Sve počinje otvaranjem korisničkog računa pri čemu valja naznačiti materinji jezik, dob, procjenu osobnog znanja engleskog jezika tako da se odabere razina od A1 do C2 (moguće se i testirati, što je svakako preporučljivo) kao i neke druge detalje. Nakon toga će se odmah moći početi s učenjem novih riječi, kao i idioma i frazalnih glagola.

Uz jednostavno osmišljene lekcije i cjelovite programe (samo ih je manji dio besplatan), tu je i poseban dio za vježbanje te ujedno i provjeru stečenog znanja pa je na taj način lako usavršiti govor, pisanje i slično (tu se koristi umjetna inteligencija), a tu su i zgodno osmišljene lekcije za situacijsko učenje (obitelj, na putovanju i slično).

Osim toga, tu je mogućnost pripreme za poznate ispite (GRE, TOEFL, IELTS, PTE, SAT), kao i opcija personalizacije WordUpa kroz biranje tema kojima se želi ovladati. Naravno, u svakome je trenutku moguće pratiti osobni napredak, a tu je i čitav niz drugih dodatnih mogućnosti i praktičnih detalja.

Besplatna inačica je vrlo ograničena i zapravo više služi kako bi se stekao dojam što WordUp može ponuditi i je li se može naviknuti na koncept učenja koji nudi, dok je glavnina značajki ostavljena za inačicu Pro za koju je potrebno plaćati mjesečnu pretplatu od 7,99 eur ili godišnju koja stoji 39,99 eura. Oni koji žele izbjeći pretplatu, aplikaciju mogu platiti jednokratno 220 eura.